Bazinga?

Postoji li dovoljno dobar razlog za gledati Big Bang Theory?

np: MORRISSEY – first of the gang to die

Kako da ne. Zove se Sheldon Cooper kojeg je odlično utjelovio Jim Parsons. Dapače, toliko je dobro odradio ulogu da sam u vrlo kratkom roku pogledala poveći broj epizoda serije. Ono što je čudno je osjećaj da živim pod kamenom jer sam tek prije par tjedana čula za ovu seriju. Je li dovoljna isprika činjenica kako uopće ne gledam TV niti pratim strujanja novih serija?

Math, science, history, unravelling  the mysteries,
That all started with the big bang! BANG!

Sam BBT je katastrofa. Ideja je dobra, Krelboyneovi su odrasli, ali je realizacija promašaj. Zaplet je vječan, ne-tako-zgodni fizičar se zapali za novopridošlu susjedu plavojku daleko izvan njene lige, ako njenu ligu nazivamo praznoglavim sportašima. Njegov cimer – teorijski fizičar nije pretjerano oduševljen njome jer smatra da ubija kvalitetno vrijeme koje inače provode skupa. Najbliži prijatelji, horny strojar sa Ringo frizurom i Indijac koji u ženskom društvu prestane pričati omogućuju dodatne zaplete koje smo već vidjeli u hrpi serija i gledat ćemo ih u drugoj hrpi serija koje još uvijek nisu snimljene ali su neizbježne. TV industrija nema inspiracije, nema greške.

Serija je bezvezna. Ne pomaže ni činjenica da seriju “podupire” smijanje publike, što je po mom mišljenju najgora stvar koja se humorističnoj seriji može dogoditi. Dalje, humor, komponenta koja čini sitcom sitcomom, u seriji je zastupljen kao kobalt u ljudskom organizmu – većini nedostaje iako je esencijalan, a u kroničnom manjku izaziva nerijetko smrtonosno oboljenje. Svodi se uglavnom na plavojkin blijed pogled kad ekipa, pogotovo Sheldon, nešto kaže. Ni osrednji Leonard i forsirani Raj nisu puno bolji. Howard može proći sa vrlo živopisnom pojavom, komentarima seksualno zakinutog strojara i jako dobrim imitiranjem zvukova i naglascima raznih jezika, ali glavni kolač je Sheldon koji me svojom (u seriji) natprosječnom visinom i vitkošću podsjeća na bogomoljku. Za razliku od His Royal MGG-ousness, nije baš punokrvni bayb

sheldon

ali svojom aspie-baziranom teatralnošću, izrazitom verbaliziranošću koju pogotovo volim, asocijalnošću, potpunom aseksualnošću i lišenoću ikakvog nagona libida, inteligentnim humorom, OCD-jem i uvrnutim kucanjem po vratima, začuđenim reakcijama na tuđe osjećaje kompenzira sve. Uključujući ostatak serije. Invadirane glumcima iz Roseanne (Darlene -> Leslie Winkle, David -> Leonard, Jackie -> Sheldonova mama). Gledam BBT samo da vidim kakve replike će Sheldon izgovoriti. Ono malo mimike se uglavnom svodi na “Esamtireko?” izraz lica,

u hrpi epizoda sam vidjela valjda jedan spontani smiješak. Ako.

Jesam li spomenula bakteriofobiju?

i nesklonost alkoholu:

Penny: Sheldon, what are you going to have?
Sheldon: I’ll have a Diet Coke.
Penny: Okay, will you please order a cocktail? I need to practice mixing drinks.
Sheldon: Fine. I’ll have a virgin Cuba Libre.
Penny: That’s, um, Rum and Coke without the Rum.
Sheldon: Yes.
Penny: So, Coke.
Sheldon: Yes… And would you make it Diet?
Penny: There’s a can in the fridge.
Sheldon: A Cuba Libre traditionally comes in a tall glass with a lime wedge.
Penny: Then swim to Cuba.
Sheldon: Bartenders are supposed to have people skills.

Inače, kupio me kad sam pročitala kako Jim paniči par dana prije snimanja jer ga je strah da će zaboraviti Sheldonov nerijetko zahtjevan tekst.

Među brojnim YT clipovima vezanima za BBT sam naišla na izvjestan broj onih koje su napravili fanovi. Naime, poremećeni umovi pokušavaju spojiti Sheldona i plavojku, što je još jedan razlog zašto su opinions like assholes i zašto ne bi trebali biti uzeti u obzir. Chuck Lorre, kreator serije, negira budućnost njih dvoje. Nadam se da će se toga sjetiti kad seriji padne gledanost zbog ujednačenosti radnje, jer to znači smrt Sheldona kakvog ga znamo.

Jim, sretan ti (trideset i sedmi) rođendan .

Previous post

Next post

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.