Tagiralo me :)

Tagiralo me :)

Zimzeleni cvijet me tagirala za odgovaranje na pitanja. Nisam baš vična cross-blogerskim navadama, malo ću morati adaptirati pravila, ali evo, odgovori i moja pitanja slijede. :D

Koliko si zadovoljna svojim životom od 1 do 5?
Ekstremno, veliku većinu vremena. Varira od 4,5 do 5,0. Povremene oscilacije ionako gledam i etiketiram kao “povremene” i “oscilacije” i ne pridajem im puno manevarskog prostora za razmahivanje.
Zanimljivo, u zadnje vrijeme ovo pitanje često mi biva postavljeno. :misli:

Postoji li netko tko ti je uzor u životu?
Moj did. Jedna izuzetno snažna, inteligentna i pragmatična osoba koja u životu nije imala vremena zdvajati nad sudbinom, već je bio prisiljen brzo i odlučno djelovati. Nije imao izbora, sa svim problemima na koje je naišao bio je prisiljen pozabaviti se i naći neki modus. Dugo vremena percipiran je kao tvrd i težak, ali i vrlo cijenjen među svima oko sebe jer je cijeli život nosio etiketu gets shit done osobe, racionalnog i nimalo u oblacima. Obožavam ga.

Svaki put kada u kadar uđe Blackfish Tully, meni sve nešto toplo oko srca :)

bt

Najranije sjećanje?
Mama, ja i kutija puževa koje sam skupila u vrtu i ostavila navečer pred kućom; do ujutro su, doduše, supersoničnom brzinom zgiljali po fasadi kuće. Ostavivši zamršeni balavi autoput za sobom, naravno.

Prvi posao?
Prvi konkretniji – nakon ulaska u apsolventski; rad u labu. Tada solidno plaćen, pogotovo za mali grad. Dosta brz i dinamičan i na moju veliku žalost, jedan od rijetkih u nizu izravno u struci.

S koliko godina si počela kuhati (nešto više od hrenovki i jaja :D)?
Dosta rano. Prve kiflice pekla sam samostalno negdje u petom osnovne (još uvijek imam religiozan odnos s dizanim tijestom) a prvi ručak bio je pileći paprikaš negdje na početku gimnazije. Mama mi je objasnila što s piletom, kako prirediti povrće i skuhala sam ful bogato varivo koje ne samo da nije potrovalo obitelj i nije završilo u školjki već se iznenađujuće solidno i pojelo. Mislim da je mamina podrška i motiviranje da se uopće okuražim baviti se ičim takvim zaslužno za činjenicu da se iz Lazić kuće ne izlazi gladan :)

Koja boja odjeće prevladava u tvom ormaru?
Crna, nešto nijansi sive i par bijelih komada odjeće.

Skupljaš li nešto?
Uvijek, ali baš uvijek nešto. Bolje da ne pričam što sam tijekom života nahrčkala. Trenutno su to egzotične sjemenke jestivih kultura, zanimljiv nakit i kamenje vulkanskog podrijetla. Čak nije ni ciljano skupljanje, samo se probudim s hrpom nečega i pitam se odakle mi :)

Najdraža lektira ili klasično djelo?
Zločin i kazna. Čitala sam ovu knjigu pro formae u gimnaziji, ali par godina nakon mature po prvi put s istinskim zanimanjem i očekivanim guštom. Savršena je.

Igraš li barem povremeno loto, eurojackpot ili nešto slično?
Baš nikad.

Pjesma koju u posljednje vrijeme ne možeš izbaciti iz glave?

Obavezni tag: bacam lopticu Zubi (vidim da ih već ima, ali nema veze ;)), nazad Zimzelenom cvijetu i jednu Jonahu Hexu.

Pitanja za njih slijede:

  1. np (now playing)?
  2. Iz kolekcije fotografija (znam da ih imate :D) izvucite jednu (1!) najdražu i objasnite zašto je zaslužila taj atribut.
  3. Jelo iz djetinjstva koje vam je ostavilo ožiljke na psisi?
  4. Pas ili mačka?
  5. Horor koji vas je najviše prestravio u životu?
  6. Mliječna ili tamna čokolada?
  7. Najdraži tekst koji ste objavili?
  8. Pretpostavljam da čekirate statse – iz kojih najegzotičnijih država imate posjetitelje?
  9. Najefikasniji comfort food?
  10. Koliko dugo pišete blogove i jeste li kada razmišljali o kupovanju domene i potpunoj neovisnosti o blogspotima i sličnome?

:liza:

2 Comments
    • Zimzeleni cvijet
    • 30/09/2015
    • Reply

    Zanimljivi odgovori. To za djeda je divno. Za Zločin i kaznu se slažem – u mojih je top 5. I ja uvijek nešto skupljam pa tek kasnije shvatim kad pretjeram :D
    Šta su svi počeli kuhati prije mene O:o

  1. Ti se meni i činiš jako zadovoljno i po onome što vidim po stranici i načinu na koji se izražavaš za tebe ne postoji problem koji ne možeš rješti, drago mi je da zbog vas dvoje jer ste očito kompatibilni. Pozdravi dida, očito je legenda u pitanju!!!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.