Fotorobot: Seinfeld bizzaro

Hodam danas prema poslu, brz korak, misli na alpskom pašnjaku. Padne mi na pamet, kako bi izgledala moja bizzaro verzija?

Za početak, vagala bi svaki obrok laboratorijskom vagom, radeći tablične obračune nutrijenata i kalkulacije svakodnevnog unosa. Ne bi znala uživati u hrani i u svemu bi vidjela prijetnju liniji. Išla bi na detoksikacije bar 5 puta tjedno. Bojala bi se kuhinje i hranila bi se najčešće tabletiranim koncentriranim nutrijentima. Mislila bi da bademi debljaju. Ozbiljno bi shvaćala članke po internetskim stranicama, koji se vode pod “nutricionističke savjete”. Shodno tome, izgledala bi i kao žena svojih bizarro snova – iz kade bi istiskivala jedva 40 kg, koje bi uglavnom vagale kosti, pokoji mišić, ligamente i kožu boje zrele klementine koju bi psihotično stiskala tražeći imaginarnu narančinu koru. Kosa joj nikad ne bi bila dovoljno ravna, lice dovoljno besprijekorno upeglano a usne dovoljno napumpane. Odavno bi operirala ovaj specifični nos, a ne bi joj bile strane ni druge estetske operacije. Obline bi promatrala kao poremećaj. U dubini bi potajno patila što je ravna kao daska, iako bi javno ponosno isticala činjenicu da izgleda kao dvanaestogodišnji pothranjeni dečkić. Ne bi ju smetali zvukovi šuštanja, kvrckanja i zveketanja – mogla bi podnijeti sve one viseće naušnice koje kao mobil reagiraju i na najmanje strujanje zraka i pokrete glave. Smijeh bi promatrala kao generator bora, smrt za svoju prenakremanu kožu i razlog nabave dodatnih visokoantioksidativnih preparata.

Vjerovala bi da HAARP kontrolira vrijeme na Balkanu, prakticirala bi upotrebu homeopaCkih LJekova, išla bi na konzultacije bioenergičarima. Pobožno bi pratila stranice tipa galaksija.com i natapala um paranojom. Pušila bi, pila nemilice, opuštala se duvajući travu. Bila bi naoružana kilogramima lijekova koje bi gutala bez nužnog logičnog razloga i slijeda. Zbog prvog kašlja bi išla liječniku i u svemu vidjela prijetnju svom zdravlju. Hipohondar bi bila sigurno. Jedini veći ormar od onoga sa odjećom bi bio onaj sa “lijekovima”. Ne bi držala mačke u kući jer bi joj se gadila dlaka, ptice zbog perja a kornjače jer su “glupe”. Ne bi vjerovala u brak, ne bi prepoznala osobu koja je vrijedna nje. Živjela bi solo u ogromnom stanu, kompletnom bijele boje i koji bi bila sposobna održavati jer s nijednom površinom ne bi bila u kontaktu. Po struci bi bila ekonom ili pravnik, studij bi završila u roku i ne bi odbijala ocjene – imala bi daleko više živaca za mnogobrojne stvari oko sebe i znala bi začepiti kad treba. Ne bi poznavala koncept spontanosti i ne bi si dozvolila glasni ispad smijanja. Bila bi sposobna mirno sjediti i netremice tiho disati dulje od 5 minuta. Nastupom bi bila dama, elegantna, odmjerena i besprijekorna. Idealni bizarro muškarac bi bio lobotomizirani macho badass mothafucka kraj kojeg bi se osjećala kao kap vode. I bila bi duboko nesretna i rezignirana dok bi dizala ruke od svega što prema njoj poleti.

1 Comment
  1. Ti ne bi ni trebala biti nesretna. Mlada, zgodna, oštra i inteligentna – ne nedostaje ti ništa osim djeteta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.