Saznala sam kako se zove Mr.Big!

np: CHEF – chocolate salty balls

sex-cityPogledala sam Sex & the City film. Slabo. Jako slabo. Nastavlja se na onih 5-6 sezona serije – Samantha je sa Smithom u Hollywoodu i kormilari njegovom karijerom, Steve i Miranda sretni žive u Brooklynu, Charlotte i ćelavi su usvojili malu kineskinju Lilly i žive u sretnom obiteljskom životu a Carrie i Faca (John James Preston) kupuju kuću i planiraju brak. Radnja je opasno izraubana i besmislena – Samantha i Smith su u rutini koju ona ne može podnijeti i želi van iz veze, Steve napravi korak u krivom smjeru i otjera Mirandu od sebe, a Faca ostavi Carrie pred oltarom i baca ju u višemjesečnu depresiju. I onda kreće niz peripetija i traženja načina opraštanja. Jedino Charlotte dobro prolazi – nakon godina pokušaja ostaje trudna, na kraju filma se rađa mala Rose. Iza toga biva još par (neočekivanih, jel?) hepiendova, sve jedan veći užas od drugog. Što je najgore, unatoč činjenici da utjelovljuju žene u četrdesetim godinama, ponašaju se kao freakin šiparice i konstantno vrište. Pogotovo je iritantna Charlotte (nevjerojatno, jelda?).
Čini mi se da je film rađen isključivo da bude reklama za Vivien Westwood, Dior, Oscara de la Rentu i ine brandove. Čak je i crni boldani natpis Christie’s “slučajno” proletio nekoliko puta pred kamerom. To mu kod mene skida 50% ocjene. Dodamo li lošu radnju punu klišea i podvučemo sve te faktore, dobijamo mizernu dvojku. Od 10. Žali bože 2,5 sata filmske radnje.

Vijest dana otprije tri dana – umro Isaac Hayes (dan prije je umro i Bernie Mac). Ubertzar Chef iz Southparka, izvođač pjesme iz filma Shaft… meni osobno iznimno kewl tip, prije nego je pošizio na račun snimljene epizode-sprdanja na račun scientologije. Kao deklarirani scientolog, rame uz rame s Tom Cruiseom, odbio je daljnju kolaboraciju sa Southparkovcima, iako je serija prije toga krvavo ismijavala i islam i katolike i budiste i ove, one i one treće. Matt i Trey su ga potom ubili u idućoj epizodi.
UGL, RIP Isaac.