Igrala sam Diablo Tri. Nakon dugog nagovaranja i sugestija sam pokrenula igru i prešla prvi čin. Došla sam do pustinje i nisam baš najvoljnija ići dalje, nakon 20-ak sati igranja. Nisam igrala sa ženom od prvog naleta igranja Jedinice. Uzela sam Demon Huntericu, pogonjenu čistom srdžbom i naoružanu samostrelom.

Utisci?

Svi previše pričaju. Posebno me ometa nekakva kvazi-kurtoazna komunikacija između Scoundrela i Hunterice. Kad nam se priključila Leah, čujem nekakvo ja-Tarzan-ti-Jane barenje. Diablo se igra da bi se skupljali itemi i klali undead minioni, što je ovo, LJES meets Gilmore Girls?

Life potion se može skupljati (osim u bočicama) i kad ubiješ miniona. Na njegovom mjestu ostaje crvena “enerđija” (par minuta tražim riječ za ovo, balon nije, plamen nije…) koju kupiš prolaskom kroz nju. Što je ovo, Jazz Jackrabbit?

Kad krkneš 10 i više neprijatelja u brzom okršaju, fleša natpis “MASSACRE! 15 KILLS!”. Što je ovo, Unreal Tournament?

Iako su mi sami nivoi sa građevinama odlični, prelijepo izrađeni, dosta toga je šareno. Najgore je kad navale minioni i krene spellcast na obje strane + moje strijele oplemenjene raznim efektima; sve je toliko izmagličasto i šareno da nekad ne razabirem kako spada što je ispred mene. Što je ovo, splitski gay pride?

U svakom isturenom kutu mape leži Ubijeni Tristramljanac sa parama u džepu. Što je ovo :D: ?

Mini mapa u desnom kutu je poslovično OK i korisna ali je toliko poglupljena strelicama i bliještećim oznakama da je nemoguće ne naići na mjesto rješenja questa. Jedinica i dvojka su te makar tjerale da razbijaš glavu u pol džungle gdje si krivo skrenuo. Igra navigira totalno, kao da GPS-om tražiš adresu. Što je ovo, Diablo 4 dummies?

U pol bitke mi pukne konekcija. OK, to nije do same igre već Bneta, ali mi se ne sviđa to što moraš biti isključivo online da bi mogao igrati.

Poseban šleper ranta čuvam za Auction house. Zašto, FFS, zašto? Kupovanje itema, za zlatnike i RL pare? Ovo je pucanj u potiljak onom guštu kad naletiš na prsten 30 na sve atribute kad ubiješ ekipicu koja opsjeda princa Albrechta. To nikako nije to.

Većina miniona je već viđena u Jedinici i Dvojci, samo su isforsani i predimenzionirani do bola. Butcher u Trojci volumenom zauzme otprilike prostora kao tridesetak Diabla u Jedinici. Previše steroidno i reciklirano.

Blizzarde, to sam čekala zadnjih 12 godina?!