Brainwashing sekta ili asatru 21. stoljeća?

np: IRON MAIDEN – be quick or be dead

Odlučila sam se prokomentirati ovu, sada već trendovsku religiju, ne iz kuta zadrtog katolika već potpuno indiferentnog ateista. U 2006. godini je registrirano 10 milijuna malih korisnika pa smatram kako zaslužuju i da ih se uredno i popljuje na ovoj stranici.

Da ne duljim sa nepotrebnim informacijama kao što je korijen riječi koji imate ionako online, evo nekoliko načela:

 • sva bića su jednaka neovisno o rasi, spolu ili bilo čemu (osim ako niste scientolog, onda ste podložni kamenovanju ili makar ispiranju ono malo mozga u glavi :))
 • živo biće je kombinacija potrošnog tijela, uma koji služi za komunikaciju i thetana, besmrtne spiritualne tvorbe sa sposobnošću reinkarnacije
 • cilj scientologije je rehabilitacija i stabilizacija thetana, koji stradava pod utjecajem utisaka, engrama
 • najveći thetanov neprijatelj su, gle čuda, psihijatar i psiholog. Za neupućene, ljudi koji bi vas mogli upozoriti da vam je mozak ispran i da vas je netko dobro “izjahao”, jer…
 • crkva ima pravo tražiti i uzeti novac od vas.
 • ajd nešto pozitivno – ne konzumiraju se narkotici
 • ljudsko emotivno stanje se nivelira od -40 do +40 – od totalnog downa do savršenog mira. Skala se formira ovisno o psihičkom stanju, problemima…
 • istina pojedinca se bazira na njegovom mišljenju na koje se ne smije utjecati a kamoli nametati. Paradoksalno, sama crkva ima pravo otkantati svakog nepoćudnog rođaka ili prijatelja novaka. Vic.
 • komponente pravilnog življenja su afinitet (osjećaji spram drugima), stvarnost koja nas okružuje i komunikacija s ljudima. Normalno, u pravilnim dozama/omjerima koje je propisao svemogući i sveznajući Ron Hubbard.
 • problematika porođaja je posebna priča – majka se ne smije omamljivati sedativima, sam čin se odvija u maksimalno mogućem miru. Dijete po porodu se ne smije kupati :eeeeeeeeeeeewwww!: Također, izbjegava se dojenje djeteta.

Surfajući i tražeći informacije o ovoj pošasti naišla sam i na besplatan test koji bi mi trebao reći jesam li dobar materijal za scientologiju. Downloadala sam ga sa linka i pošteno se nasmijala. Naime, kad pročitate nešto ovako:

 1. Do you make thoughtless remarks or accusations which later you regret?
 2. When others are getting rattled, do you remain fairly composed?
 3. Do you browse through railway timetables, directories, or dictionaries just for pleasure?
 4. When asked to make a decision, would you be swayed by your like or dislike of the personality involved?
 5. (…blabla…, ima 200 pitanja koja nemam plan držati na svojoj stranici)

nemate li dojam da se radi o čistom smeću, toliko jeftinom da ni pogrdne riječi ne treba trošiti na njega?

BTW Još jedna mala trivijica – začetnik ideje o ovoj moronskoj sekti je Ron Hubbard. Po zanimanju pisac SF romana, AFAIK. Nuff said – bih li ja, primjerice, slušala Leonarda Nimoya i načela njegove sekte kad bi ju ustanovio???