Atenske mačke

Atenske mačke

Grad Atena pun je mačaka lutalica. Nisam nikada vidjela lutalice ijedne životinjske vrste u ovolikom broju, pogotovo ne u urbanim zonama. Kadgod i gdjegod prolazite kroz grad, naići ćete na mačke koje leže na klupama za sjedenje, umivaju se sjedeći na ogradama ili drijemaju na suncu u Akropoli i Agori. Većina većine izgledala je zdravo, nismo vidjeli mršavih i bolesnih mačaka, tek poneko mačje mladunče nije moglo otvoriti oči zbog krmelja. Obzirom na ludilo od gradskog prometa (a ludilo je u punom značenju imena) mačke se jako dobro snalaze s njim i čini se da uspijevaju imati suživot.

2 Comments
 1. Sori što se ne javljam na mail, pokušao sam da ga pronađem na sajtu ali izgleda da si morala da ga ukloniš. Sori takođe što sam prešao odmah na “ti”.

  Hteo sam samo da ti napišem da imaš jako lep sajt koji je pored toga što je lep (brutalne slike visoke rez. a opet smanjene kako trea) i simpatija prema mačkama su me dodatno zainteresovale – a do tvog sajta sam došao kucajući u Gugl ovaj kveri:
  “velika gusjenica sa rogom”. Da, pišem ekavicu, ali govorim i razumem (zamisli!) i ekavicu i ijekavicu. Ne bitno.
  Uglavnom, verovatno sam ovde prvi i zadnji put jer vidim da radiš postove jako retko pa izgleda dasi zauzeta…pitanje glasi:

  Da li si ti STVARNO motorom otišla do Nordkapp-a?

  I sada, kad je najzanimljivije – nema posta?

  Buuuuuuuu…..! (moje samoglasnike ne moraš da voliš). Mislim “buu” je kao beba što plače, ne kao navijači na stadionu (prim.prev).

  Uglavnom, bilo bi lepo videti tebe kako si ti to došla bajkom na mesto gde je jako teško doći i nečim drugim, kako održavaš bajk na -10C, i kako je uopšte voziti po takvim uslovima….to bi bilo lepo videti.

  Eto.

  Pozdrav, i želim ti puno zdravlja i sreće.

  • Pišem sve manje. Ne znam zašto. Zadnjih godinu dana šteka mi učestalost objave postova, ne samo putovanja, a ima ih i nikako da dođu na red. Nordkapp je napisan do pola, kao i Grčka, a treba biti još i Irska od nekih 10 dana. I još toliko toga, zanimljivoga, samo mi se uistinu ne piše. Baš sam bnjeh.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.