Kad bi netko stao pred mene i ponudio mi namirnicu po izboru u količinama da mi nikad ne nedostaje do kraja života, bez puno dvojbe bih odabrala kayu kruh sa sjemenkama iz bio&bio.

Već kad ga pogledaš, imaš dojam da držiš nešto uistinu kvalitetno i hranjivo. Beskvasni je, nije jako kiselog okusa, odlične je teksture tijesta i punog okusa, kompaktan, hrskave korice. Vidi se da se kupao u suncokretovom ulju a ni okus ne izostaje. Za razliku od onog precijenjenog šrota prosječne pekare ima masu i nema efekt kaširanog papira sušenog u kalupu za kruh. Odličan je za namaze i sendviče kao i uz svako moguće varivo i slično. Navodno može stajati i 7 dana, nisam probala, spalim ga u roku max. 48 sati. Ako se i dogodi da ga ne pojedete, ne držite ga u najlonskim vrećicama, boksovima za kruh ili hladnjaku u foliji – srolajte ga u običnu pamučnu krpu i po potrebi zagrijte lagano navlaženog 10′ na 160C. Bit će kao da je friško pečen a i stan će vam zamirisati ;)

Najvolim ga pojesti sa debelim slojem mliječnog namaza i posutog sa još masnih sjemenki, popularno ironično zvanima “hranom za papagaje”. Naravno, takvo što može reći samo potpuno neuka osoba, al ajd, već rekoh negdje kako je najgore nekome uzeti pravo da bude u krivu :). Posebno je ukusan sa slavonskim čobancem, kad dodatno podeblja domaći štih za stolom.