Gostujući pisac na ovom blogu se okuražio napisati prvi članak na poprilično posjećenom blogu. Kako ne bih sve riječi potrošio odmah na početku, moje prvorođenče će biti nadopuna Covers-a.

np: Volvo BM Viktor – 2 cylinders & 3 guitars [youtube]

Ivana se, u jednom od prethodnih članaka, dotakla zanimljivih obrada raznoraznih pjesama. Neke su bile dobre u originalu, a zakopane duboko pod zemlju nemaštovitošću bagre koja se odlučila na obradu, dok su ove druge iskopane i pretvorene u dragulj rukama vrijednih glazbenika kojima nije strano pretvoriti smeće od pjesme u djelo koje će se više puta vrtjeti na playlistama diljem svijeta.

Ovdje je riječ o pjesmi koja spada u ovu drugu skupinu, a toliko je dobra, da sam spreman reći da je to najbolja obrada svih vremena! Ukrajinski band Los Colorados je obradio pjesmu neke tamo Katheryn Elizabeth Hudson koja je snimala kršćanske gospel pjesme, pa je u jednom trenutku poljubila djevojku, odlučila promijeniti ime u Katy Perry, postati gay ikona i tako svaštanešta nebitnoga. Vjerojatno bi ostala zakopana u moru curičaka koje misle da znaju pjevati, da njenu pjesmu Hot ‘n’ Cold nisu dohvatili ukrajinski drugovi koji ne vole druge dečke i garderobu im ne sređuje lokalni modni mačak, ali zato praše po harmonici, bubnju, gitari i basu kako samo ukrajinci znaju –  Los Colorados.

Daklem, Los Colorados – Hot ‘n’ Cold

Original možete pronaći ovdje http://www.youtube.com/watch?v=yY3CehyfUko