Mica Mau.

np: TIGER ARMY – hotprowl

Ravno prije mjesec dana sam udomila crno kuštravo mače preko forum.hra. Osim što sam upoznala simpatičnu djevojku i dobila lijepu dozu domaćeg maslinovog ulja, dobila sam životinjicu koja je za mene redefinirala pojam mačke.

Otkad znam za sebe, uvijek sam imala neko mače u kući ili stanu. Mačke su spavale sa mnom u krevetu, majka mi nije paničar koji bi pošemerio kad bi vidio životinjsku dlaku, niti itko od nas ima ijedan poznati alergen. Jako smo se vezali za njih i tugovali smo kad bi stradavale (jedan mačak je uginuo jer su ga dečki iz naselja premlatili letvama, strašno nešto) no za mene je život bez mačke nepotpun.

Ovo biće je poseban slučaj, pa je za početak, zaslužila i posebno ime. Posudila sam ga iz staroegipatskog, jer u prijevodu znači “vidjeti” ili “mačka”. Dakle, arhetip mačke, ljubimica boginje Bastet.

Imam dojam da sam udomila malog psića – za razliku od uvjerljive većine mačaka, ne voli samoću. Dapače, hoda za mnom i promatra sve što radim. Ako sjednem, ona mi sjeda u krilo, a ako se preselim, ona stiže brzo za mnom i sjeda opet u krilo, ugodno predući. Upravo sad mi je Mau u krilu i čudi se (još uvijek) tipkanju.

Danju je sama oko 7-8 sati, za kada sam uvjerena da spava kao top. Po našem ulasku se pale svi motori i kreće ludilo. Ima fetiš na gole nožne prste, vezice i velike papirnate vrećice. Svega toga kod nas, eto, ne nedostaje a čini mi se kako joj je zmija posebno zanimljiva. Najopasnija je noću, kad uporno ne pušta da se odmorimo. Na svako micanje prstom pod pokrivačem skače, grize i grebe. Najgore je kad noću izvire prsti ili stopalo, jer uvijek dobiju dozu oštrih noktića. Ruši mi cvijeće i mokri po mesožderkama. Očajnički želi naseliti moj ormar sa odjećom. Obožava štakore i u stanju je pune 3 minute (vow! :D) gledati netremice u njihov kavez i sanjati da su pušteni.

Ali ništa joj se ne zamjera jer je ona mačka. Mau :D

 

Napokon je uslikana, pa evo par primjeraka ove posebne životinjice i na svartu.