Nakon upornog spoticanja po raznim staklenkama po kući, odlučila sam sve prazne primjerke staviti na jednu hrpu i ustanoviti točan broj komada sa kojim raspolažem. Imam oko 10 kila čistog stakla. Užasna sam, znam. 10 kg raznih staklenki, raznih volumena i raznih oblika, od raznih vrsta hrane i sirovina za pravljenje obroka. Moram priznati da mi je neugodno i da fotografiju hrpe nemam petlje objaviti.
Ipak, kako bi to bilo kad se ne bih makar zapitala što sa njima :D?

Opcija je dosta a ove se meni čine najkorisnijima. Meni, još jednom :D.
Samo nemojte u staklenkama držati lipe ili nedajbog kukce.

 1. primarna korisnost prosječne staklenke je čuvanje svježine namirnica kao što su suhi začini, žitarice, mahunarke, sjemenke, alge i slično.
  Začini biljnog podrijetla na ovaj način čuvaju aromu, mineralni higroskopni kao što je sol ne dolaze u kontakt sa vlagom i ostaju suhi, a sjemenke se čuvaju od napada leptirića.
  Ovo je korijen lotusa. Inače, moćno sredstvo za odsluznjavanje dišnih putova zimi, što kompenzira ne toliko ugodan okus.
 2. skladištite u njima konzerviranu hranu i neka posluže za transport ručka na posao. Teglice su dušu dale za dobru miso juhu :)
 3. teglica može poslužiti i kao vrlo pogodna posuda za kefir-gljivu i uzgoj klica.
 4. posložite hobi-materijal/uredske sitnice po kategorijama :OCD fan club:
  radi lakšeg manipuliranja kad vam nešto i zatreba.
 5. pijesak + svijeće. Ovoga ima dosta na internetu i lijepo izgleda ali nekako sam nesklona svijećama otkad imam mačku u stanu, makar one bile zatvorene u staklenku.
 6. napunite staklenku nečim osobno zanimljivim ili korisnim pri ruci i koristite kao držač papira na radnom stolu.
 7. vaza za pelcere.
  Ovaj je cvijet, konkretno Scindapsus, nadrapao kao žuti jedno 48 puta od strane Mau the Lolcata. Ovo su posljednji centrimetri biljčice preživjeli oštre kandže i zube bezobrazne mačketine a do dolaska je bio puzavac dug preko 3 metra i uvijen oko bambusove motke zabijene u supstrat u tegli.
 8. lusteri/svjetiljke. Ovo nisam još probala ali ću si baš dati truda jednom i sklepati nekakvu lampu na ovom principu. Prelijepo izgledaju.
 9. koristite za pakiranje manjih poklona. Zavežite komad rafije, jute ili štapića cimeta a unutrašnjost, osim poklonom, popunite m&m’s bombončićima, sjemenkama ili čime već vezanim za sam dar.
 10. punite ih napravi sam kozmetikom i sirovinama.
  Kakao maslac <3 je mila majka za kosu, kožu, nokte a nekima i za omastiti brk.

Kako vi iskorištavate svoje staklenke? :liza: