Što je zajedničko gay prideu i seriji Game of Thrones?

Apsolutno ništa.

Zbilja mi je dosta svih ovih medijskih kokodakanja na račun incidenata u Splitu (reagiram cca ovako)

ali, Game of Thrones se opasno zakuhao sinoć i jedva čekam zadnju epizodu ove sezone, koja treba biti emitirana idući tjedan.

Isprva nisam htjela gledati. Nije mi se dalo gubiti vrijeme na bastard offspringa LOTR-a i Nip tucka (ovlaš sam primijetila dosta za radnju nepotrebnog seksa, recimo, dok Baelish trkelja o stanju u Abesiniji, Ros fista nekakvu prostitutku; koliko je potrebna za radnju, govori i činjenica da Ros ne postoji u knjizi) a onda su Faca i Lazinho, dok sam bila u kuhinji, poprilično burno odreagirali na jednu scenu. Naravno, znajući precizno da ću se instantno zalijepiti sa pitanjem “Što se dogodilo?” i da ću inzistirati na objašnjenju i detaljima.

Casting je presavršen. Lica jako dobro pristaju karakterima koje prikazuju. Bahati vitez Jaime Lannister, plemeniti Ser Barristan, zgodni Jon Snow, bolno iritantan ali uvjerljiv odrađen Joffrey Baratheon, sleazy Baelish, zmajevita Daenerys Targaryen koja iz submisivne beskrvne ženke razvija karakter uz pomoć nakaradnog Dothraki horselorda, odšarafljena Lysa Arryn i sinčić na sisi, Benjen Stark, Gregor “Planinski masiv” Clegane… Likova je dosta i svi su dobro razrađeni. Po tome me podsjeća na Oz, također iz HBO pećnice.

Scenografija i odjeća zaslužuju posebne pohvale. Iron throne

izgleda kao da je ispao iz Diabla, izvedba kostima i pogotovo detaljnost reljefa na oklopima su poslastica za oči. Serija zapravo ima samo jednu značajniju manu a to je činjenica da uskoro završava sezona. Zadnja epizoda, pogledana sinoć prije spavanja mi je doslovno opalila čeljust o pod. Tko će dočekati drugu sezonu, nagodinu?