Neki dan me kolegica s posla iskritizirala. Reče ona meni, tražila je neke kukce po internetu i sjeti se mene i moje stranice. Dođe među Coleoptere i nađe fotografiju bez pratećeg teksta, što je za moju stranicu u zadnje vrijeme postalo i više nego uobičajeno, nažalost. Zbog kroničnog manjka vremena sa zapostavila stranicu, što mi jako teško pada jer uživam pišući tekstove i guštam kad mi CyberDuck šalje napisano na Crohosterov server.

Vrijeme je da se po tom pitanju malo poradi. Idemo redom sa vijestima od zadnjeg blog entryja. Čak i ove vijesti sam počela pisati prije mjesec dana i negdje su završile potisnute u strani.

np: TIGER ARMY – outlaw heart

Razlog ne-updateanja stranice generalno je dijelom i nedostatak pravog alata za štrikanje stranica. U zadnjih par dana intenzivno plačem za Quantom, programom pomoću kojeg je nastao svartberg. Prelaskom na Mac OSX sam izgubila ovo savršenstvo – dobila sam Codu i Aptanu, koje su IMHO drek.
Drek koji moram prihvatiti… ili nazad na Linux.

Idemo na vijesti od zadnjeg blog-entryja.

 • Prvo i najvažnije, položila sam prvi dio ispita Mehanizacija, pismeni. Radila sam na njemu 6 mjeseci i konstantno sam padala. Problem manje. Sad me čekaju drljače, sijačice, žitni kombajni… no najprije plugovi i procesi osnovne obrade tla na kojima upravo radim.
  Nek mi je sa srećom :)
 • Nisam baš neki značajan ljubitelj rockabilly / psychobilly glazbe, no zaljubila sam se u Tiger Army. Skoro na prvo slušanje. Dobila sam nekoliko albuma prije godinu dana, no uz tadašnje prioritete mog žednog uha jednostavno nisu došli na red.
  Nakon godina atonalnog growla i agresive, uhu počinje goditi melodiozna hibridna melodija pankeraja i retro zvuka pojačanog dubokim basom. Prvi put sam se oduševila glazbom ležeći potrbuške na krevetu, pijuckajući hladnu Cedevitu i listajući tvrdo ukoričena stara izdanja magazina Svijet dok je Lazić prčkao po Fotoringenu. Raj na zemlji.
 • Sonata Arctica u Zagrebu nastupa 18.11., na što se oštrim opasno. Nisam naišla na playlistu koja bi trebala biti izvedena, no nadam se čuti My Selene, Respect the wilderness, My Land, Ain’t your fairytale i The Cage sa Winterhearta.
 • Pauk jede kukuljice trutova. Na prvi pogled ništa čudno, ali Mica je jako izbirljiva. Dubije omiriši i onda se sprijatelji s njima.
 • Nedavno je napunila dvije godine i sada ima 14 cm u dijagonali. Evo kako izgleda. Ovo je tipično njeno raspoloženje. pauk
 • Vučica je determinirana od strane arahnologa Luke Katušića – radi se o vrsti Hogna radiata koja nije došla s kikirikijem ili bananama iz neke zemlje u suptropskoj regiji, nego joj areal rasprostranjenosti slučajno pokriva RH. Nit’ je opasna, nit’ je invazivna nit’ je endem neke udaljene zemlje.
  Nema veze, punih par mjeseci sam živjela u onom osjećaju da sam naišla na nešto egzotično, za što bi bilo još bolje samo da može pričati kako je došlo do NG Plodina :D vucica
 • Dobila sam kompletan okvir sa saćama od jednog pčelara dobre volje, saće napadnute od voskovog moljca
  kojem je poslužio kao diverzija tj. zaštita od glavnih košnica. Zašto sam ga dobila? Zato što je krcat voskovim moljcima vrste Galleria mellonella
  voštani crv
  koji su mi se činili kao dobra hrana za Micu.
  Nisam se razočarala. Paučica guli po gusjenicama sve u 16 :).
 • Nabavila sam Metallicin S & M album u DVD izdanju. Inače mi je taj album jako drag jer volim hibridizacije na prvi pogled nespojivih komponenti, a audio verziju imam već godinama. Smatram ga must-see izdanjem koje sam u komadu odgledala nekoliko puta.
 • Imam kornjačicu, crvenouho invazivno čudovište. Legica, vilenjak-zaštitar prirode, radi na dokazivanju da se ovaj stvor uredno može reproducirati unutar granica RH, čime se potencijal štetnosti multiplicira.
  Uglavnom, mali Vidoviti Milan :D sada uredno tamani fobase, gusjenice voštanog moljca i komadiće svinjetine.
  crvenouha kornjača
 • Šećer na kraju?
  Počastila sam se vrčastom mesožderkom. Sutradan sam položila pismeni iz mehanizacije. Avansna nagrada iz snova :D
  Nepenthes alata