Vidim maloprije ovaj gif

jelusic-dolezali postavim si pitanje, što se s klincem dogodilo otkad je rasturio prvi dječji ES, davne dveiljadetreće? BTW, dječak je stvarno napravio posao, pjesmu je sam napisao, kao i glazbu, a potom ju otpjevao; ovo je nešto što si ni Britney Spears ne dozvoli, već napisana pjesma putuje od izvođača do izvođača dok ne nađe osobu koja se u njoj makar djelomično prepoznala.

*klik klik*

Dino Jelusić danas ima 22 godine. Rodom, vidim, iz Požege. Odmah plus. Požega ima i We come one band, ekipu koja svira standarde heavyja koristeći instrumente iz gradske limene glazbe.

*klik klik*

“Dino is influenced by bands such as Whitesnake, Europe, Dream Theater, Toto, Bon Jovi, Gotthard, Jorn, Steelheart, Alice In Chains, Pantera, but also with pop artists such as Billy Joel, Elton John, Eagles and Chicago.”

Dio toga meni je nejestivo, preosamdesete-heavy i hair metal preslatko, ali, čim navedeš Anselma kao uzor, odmah drugi plus :)

*klik klik*

Dino Jelusić je vokal tribute banda Made in iron (čitaj: nastupa koristeći obrade pjesama Iron Maidena). Znači, oslanja se na glas, njegovu snagu i inspiracija mu je Bruce Bog Svih Vokala Dickinson. Ajd da vidimo kako to zvuči.

*klik klik*

Ovo nije loše. Dosta je čudno slušati ovakvu glazbu na hrvatskom jeziku jer daje mu neku čudnu dimenziju (čak i najmeganonsens tekst, imam dojam, probavljiviji je kad je otpjevan na engleskom), ali mislim da momak ima potencijala da jednog dana bude respektabilna muška vokalčina. Totalno nema veze s ostatkom HR glazbene scene, što u svakom slučaju može samo biti dobro.