Nastavno na prošli post, gdje komentiram nabavu nožekanje za moje mawe jukice, moram pokazati životinje koje su mi jučer ušle u stan. Radi se o škorpionima vrste Heterometrus spinifer. Već sam držala škorpione, vrste Euscorpius italicus i kratko vrstu  Pandinus imperator i smatram ih iznimnim ljubimcima. Elegantni su, neagresivni, a katkad su raspoloženi i za poziranje. Jedini problem sa njima je taj što su noćne životinje i rijetko se šetkaju po terariju danju.

Primjerci koji su mi došli su bebe, doslovno su dugi 25 mm. Planirana finalna dimenzija iznosi oko 20 cm i čini ih jednima od impozantnijih u teraristici. Nisu (jako) otrovni, više se oslanjaju na snagu u kliještima, koja služe za pridržavanje hrane na putu do čeljusti.

Kupila sam dva primjerka, u nadi da su mužjak i ženka. Premali su za pouzdanu diferencijaciju spola u ovaj tren, stoga ću morati čekati još neko vrijeme za pouzdanu procjenu.

Za razliku od brojnih primjeraka koje sam vidjela, došli su sa svim nogama pokopčanima na abdomen. Ono što dodatno boosta raspoloženje i optimizam je i činjenica da sam ih dobila svježe presvučene, a svaki svart-čitatelj koji je ovdje dulje od 3 posta zna što mislim o presvlakama :D:

Ovako izgleda jedan od primjeraka, u trenutku pokušaja eskivacije, između plastične posude i terarija.

Vrlo brzo se udomaćio. Čim je stavljen na granu, odšetao je na kokosovu piljevinu i odlučio se ukopati.

Nijednom od njih nije bilo do fotografiranja, pa sam proglasila ukrcaj uspješnim i odlučila, kada već ne mogu živahne životinjice, a onda makar njihove presvlake poslikati na lozinoj grani.

Tražim još uvijek imena za njih. Dvoumim se između Cersei & Jaime i Benedict & Cumberbatch :D: