Čuvam priksonici mačku prek Bošća.

Mače je crno ko ugarak (gdje sam to vidjela već :mrgreen: ), prelijepe vitke linije, kratkodlako i sa plavim odsjajem dlake. Oči čudno smeđih, razmaknutih, sa pogledom iz pakla a odaziva se na ime Kim (po Kardašijanki, jer je hard core atenšndroljasta, sklona gazdaričinom lakovima za nokte i crna).

Mau se prilično žesti i šizi zbog privremenonovopridošlog podstanara dok je Kim hladnokrvna i neopterećena – prešetava se pred njom kao da je nešto najnormalnije svo ovo šištanje, siktanje i režanje. Provela je par dana kod druge priksonice u društvu nekoliko mačaka koje su joj priredile teror pa ne čudi da ju ne ferma ju pol %. Upravo me začudilo koliko je Mau pogođena. Neće više do ruku, sva je nemirna u rukama i uporno živčani. Ide za Kim i sikće za njom, kombinirano sa zvukom nalik onom koji ispušta gladan želudac. Ne tuku se, ali se opasno odmjeravaju. Dosiktavale do 5 ujutro, kad im je valjda dojadilo i svaka se povukla u svoj šor.

Zašto se ne podnose?

Evo zašto:

čim sam otvorila transporter, mau je znatiželjno počela njuškati okolo, niti blizu naznaka da je uznemirena, dok je kim čim ju je vidla počela i siktati i režati napuhana repa. mau se nije povukla sama od sebe, kim ju je natjerala. zato ti mau sad šizi – kim ju je “pobijedila” na njenom vlastitom teritoriju. ali ne zato jer je kim jača, nego jer je lagano u traumi što od mačaka u čijem je društvu bila, što od puta, što od novog prostora i jer je mau dugo vremena sama pa nije navikla na mačje okršaje.

No, lekcija o druženju je sa razlogom i ciljem; u stanu sam sve manje i manje i nailazim na gro simptoma mačje usamljenosti i tuge. Od vanjskih vrata do kreveta su razbacane igračke, moje čarape, igra se sa svime što može reagirati micanjem i šuškanjem a posebno me rastuži kad mi dođe i šapicom me gurka po laktu, pogledom govoreći “Eeeeej, tu sam, ajmo se igrati, mazi me, lovi me po kući!!1111”. Sa ciljem nabave društva a ujedno micanja još jedne mačke sa ceste uskoro dolazi muškić, star oko 5-6 mjeseci, lep ko slika koju vam neću pokazati dok ne dođe =)