Ovoj sam se lokaciji posebno veselila. :herc2:

Well of the Irish je bunar koji su navodno iskopali keltski monasi koji su među prvima naselili Island, iako teorija nije formalno potvrđena. Vikinzi su općenito vrlo malo pisali i trudili se evidentirati podatke za pokoljenja, pa ovo i ne čudi previše. Bunar nedaleko od morske obale, do njega se kratko hoda od maloga parkinga, a prepoznaje se lako po ogromnom kitovom kralješku koji leži položen na ogradu oko bunara.

Sam bunar nije u prometu, zatrpan je stijenjem i pijeskom. Ovo nismo očekivali, pa smo priredili naglavne lampice u nadi da postoji kakva rupa u koju se možemo zavući i istražiti ju. Sugerira se pažnja kada se hoda niz stepenice prema dnu zbog osipanja kamenja.

IMG_4535 IMG_4541 IMG_4539 IMG_4545 IMG_4547

Nedaleko od Well of the Irisha nalazi se i Írskrabyrgi ili Shelter of the Irish, doslovno nekoliko koraka dalje. Kamena struktura orilično ujednačenoga gornjega vrha podsjeća na ostatke kakve crkve i jako lijepo izgleda ispred plavoga neba. Iza Wella i Sheltera nalazi se kamena crna plaža, koju smo također prehodali, nakon čega smo krenuli dalje.

IMG_4551 IMG_4553 IMG_4559

Save

Save

Save

Save

Save

Save