18 / pojedena guma

18 / pojedena guma

31.7.
srijeda

Ovaj dan u Bilježnici obilježen mi je sa kepsločenim natpisom preko pola stranice: KIŠA LIJE, MAJKU LI JOJ NJENU!!!, a osim toga natpisa stoji vrlo malo teksta. Osamnaestog dana putovanja okinula sam 74 slike, što je daleko premalo. Doslovno smo samo gazili, sa namjerom da prijeđemo što je više moguće u ovim šugavim uvjetima.

Ovo je bio kadar koji nas je pratio dobar dio dana. Razvredrilo bi se povremeno, tek toliko da nas razveseli a  onda opet opali posred glave.

IMG_1722Unatoč tome, smiješak je uvijek ovdje :)

IMG_1704Kratko smo zašli u grad Ufa, glavni u republici Baškortostan. Industrijski je, pomalo kaotičan i sirov, ali imao je nama na raspolaganju doručak. Dovoljno dobro.

IMG_1680

IMG_1682Ovdje je pala i prva porcija algi od odlaska na put, ako ne brojimo nori u sushiju. Kombu salata sa mrkvom FTW!

IMG_1681Lazić je ustanovio da je prednja guma izjedena, što znači da je krajnje vrijeme za zamjenu. No, gdje naći enduro gumu usred Baškortostana?

IMG_1700Popodne smo ušli u Orenburg, jedan od njemačkih gradova u Rusiji, grad za koji sam sigurna da je prelijep kada ga lijepo vrijeme osvijetli. Budući da smo ušli u najgorem nevremenu, nismo vidjeli ništa osim par policajaca koji su nas usmjerili u motel i vlasnika motela koji nas je usmjerio u sobu za 200-tinjak kuna.

Koliko život ima briljantan smisao za ironiju, vidi se po onome koliko možeš željeti tuš nakon što te stotinama kilometara peru pljuskovi :)

18

Total: 327 km.

1 Comment
  1. […] jutarnjim satima Lazić je odjurio naći prednju gumu za motor. Vidjeli ste koliko je bila izjedena – kao takva nije podobna za vožnju jer ne prianja na cestu kako treba i postoji mogućnost […]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.