12.8.
ponedjeljak

Kako vrijeme odmiče, tako smo sve manje vremena trošili na istraživanje a sve više na gaženje ceste prema kući. U poslijepodnevnim satima smo ušli u Istanbul koji nas je oboje totalno oduševio. Grad je ogroman i krasan. Pun je lijepih građevina, zanimljivih zgrada, beskrajnih naselja i rijeke automobila po zamršenim cestama. Sigurno se vraćamo, prošli smo daleko prebrzo kroz nešto ovoliko impozantno.

Ovdje smo konačno rješili problem lanca. Otišli smo u Acerbisov dućan, gdje nam je lanac uspješno i u vrlo kratkom roku (tipa 45 min) zamijenjen. Vjerujem da je dulje trajalo skidanje tereta sa motora nego samo montiranje lanca.

Do samog Acerbisa nas je doveo čovjek kojeg smo sreli na benzinskoj i koji nije htio objašnjavati nam što i kamo, već je samo dao mot da ga slijedimo. Išao je oko 50 kilometara pred nama, vodeći nas doslovno do servisa.

Bilo je vrlo toplo. Strašno toplo.

IMG_2250 IMG_2162 IMG_2252 IMG_2158 Budući da u gradu nismo puno stajali, ostavit ću vam samo sliku Bospora, vrata Europe. Očekivala sam da će biti veći i dramatičniji, ali nema veze :)

IMG_2264Večer smo završili još jednim druženjem sa Turcima.

U našoj potrazi za hotelom udomio nas je Tevfik u gradu Lüleburgaz, udaljenom oko 100 km od granice sa Bugarskom. Smjestio nas je u svoj (za nas u taj tren daleko pre-) fancy dom, upoznao sa suprugom i obitelji, koja je baš imala mini okupljanje do kasno u noć.

Turci, svaka čast. Ne znam što da kažem.

30

Total: 523 km.