Na putovanje po Rusiji i pratećim državama nosili smo majice Brokula&Ž. Radi se o vrlo simpatičnim i ležernim odjevnim komadima od organskog pamuka čiji su protagonisti priče Brokula, komad povrća smješten sprijeda

image003i Ž, mala simpatična lajava ptičica koja uporno kontrira Brokuli.

IMG_0713-2Stilski su vrlo jednostavne i nalikuju basic majicama kakve isključivo nosim svakodnevno. Inače, vrlo sam zahtjevni asshole kada su majice u pitanju i ne nosim bilo što, tim više što šijem sama sebi odjeću od drugog srednje i poznajem dovoljno dobro materijale da ih većinu ne želim nositi – pri kupnji majica prolaze samo specifične duljine kratkih rukava, duljine samih majica, kroj u podpazušnoj regiji, karakteristične boje, pamuk mora biti kvalitetan i gust a pri kupnji moram biti uvjerena da se majica nakon 3 pranja neće rasformirati u oversized haljinu za plažu a šavovi po stranama prijeći na pupak. Prozirne i razvučene majice koje leže po brojnim trgovinama niti ne gledam jer ne želim nositi nešto toliko loše. Danas se svašta zove majicom. Nažalost.

E sad, redom, Brokula&Ž leže upeglani na odličnom pamuku. Osim što je organski, ima pravu gustoću, poduprtu sa 4% elastinskih vlakana što majicama daje onu lijepu formu duž obrisa torza. Ujedno, pamuk je vrlo mekan i nakon razvlačenja nema nikakav problem sa povratkom u prvobitni oblik. Također, na leđima u području vrata nema 15 cm etiketa, od kojih 13,5 cm nosi ogromni naziv brenda i koje obavezno odrezujem prije prvog pranja.

Posebno su mi se svidjele male simpatične misli upisane na naličje majica. Jednako mi je drago vidjeti hrvatski proizvod, majice koje su šivale naše krojačice.

3 svakodnevke sa povrćem i jedna gusarica testirane su na 13 000 kilometara, u 10 država, na nadmorskim visinama od 0 metara na Crnom moru do 2 500 na Kazbegiju u Gruziji. Koža u njima diše normalno, što je jako važno. Nošene su u uvjetima uralskih pljuskova, nenormalno visokih temperatura koje su nas dočekale u stepama ispod Volgograda a ovisno o situacijama, znale su zaglaviti i po 10 dana u najlonskim vrećicama do prve veš-mašine, u mješavini znoja i kiše koja nas je zahvatila. Jedna od majica je nakon pranja i greškom u hostelu završila u sušilici. Bilo mi je žao ali me, već kad je do greške došlo, zanimalo kako će Brokula na prsima podnijeti topli zrak i hoće li se deformirati, odlijepiti ili nešto treće. Povrću se nije dogodilo baš ništa, iako nemam plan opet protjerivati ga kroz sušenje :)