Na ovaj put nosila sam novu kacigu. Iako mi je stara i više nego dovoljno dobra (Nolan N100) Lazić me nagazio da je vrijeme za novu. Staro ne valja, kupi novo i takto.

Počela sam tražiti novu kacigu negdje oko rođendana. Učinilo mi se da je ovo dobra prilika da si kupim kros-kacigu. Oduvijek su mi se sviđale, imaju super oblik, pogotovo oko čeljusti i prema bradi. Mana – nemaju flip up, ali, pomislih, ako nađem dovoljno dobru (crnu jednostavnu, što jednostavniju, čistu crnu, bez tribal šara, ičega), zaboravit ću da je flip up postojao.

Tipa ovu.

2010-Thor-Motocross-Quadrant-Matte-Black-Helmet

 

Iako…

Ne biste vjerovali koliko je teško pronaći crnu jednostavnu kros-kacigu, što jednostavniju, čistu crnu, bez tribal šara, ičega.

Probala sam ih hrpu. Osim što crna kaciga moga broja ne postoji u državi i čeka se dugo na uvoz, šarene izgledaju prestrašno. Uvijek su nekih fluorescentnih boja, sa hrpom naljepnica i imitacija tetovaža, kao i rigajuće vatre. Uz to, Lazić me uvjeravao da su upravo kacige koje jedva navučem na glavu i još teže skinem upravo moj broj. OK, jasno mi je, ne smije plesati oko lubanje jer tada nema smisla, ali ubrzo mi je postalo jasno da moj broj u moto-shopovima ne postoji niti među ovim šarenima.

Tužnog srca odustala sam od kros-kacige.

Na koncu je Lazić pukao i navalio da u KTM shopu kupim Nolana. Točnije, on mi ju pokloni za rođendan.

Sjela je na ovu lubanju kao rukavica, zbilja je odlična, pomislih.

51mjCDDFS1L._SX300_Kaciga je super, čak i čini Lazića ljubomornim jer na motoru mogu popiti vodu bez da ju skinem – flip up je praktičan i čini jednu od najvećih odlika kacige. No, žuljala mi je uši toliko da sam ih tijekom dana morala masirati. Trebala je dobiti više vremena za formiranje po mojoj glavi, ali jednostavno ga nije bilo.

Lekcija: ne nosi na plesnjak cipele koje si tek kupio :)