Dan #11. | Unstad

Dan #11. | Unstad

Plaža na kojoj smo podigli šator, umočili se u okean i prespavali – Unstad – u jutarnjim je satima izgledala još ljepše i poželjnije. Nije ovo ništa neobično; Unstad je poznata svjetska surferska destinacija i samo je djelić divote zvane Lofoten arhipelag.

Provozali smo se uokolo s namjerom da pogledamo kako okolina izgleda. Vrijeme, naravno, potencira ljepotu i plavo nebo i zelenilo izgledaju fantastično zajedno.

   

Nažalost, vrijeme uz ocean brzo se i lako promijeni. To uglavnom znači da aparat završi u ruksaku a mi puno ranije krenemo gledati gdje ćemo se utaboriti, s fokusom na kampove. Nema gorega od lijeganja u mokroj odjeći u okisli šator i ovlažene vreće. Nama je sva oprema u zaštitnim vrećama tijekom vožnje, ali dok se šator podigne i sve se propisno raspremi, uvijek dio kiše završi u njima.

Utaborili smo se u kampu nedaleko od mora. Podignuli smo šator i raspremili se za počinak, a onda sam odšetala do obale i uživajući i u “lošem” vremenu poslikala krajolik.

Po povratku, dočekao me osmijeh i palačinke. :) Ne znam puno ljudi koji to rade, ali pojesti palačinke pečene na plinskom plameniku na ovakvoj lokaciji zbilja je zanimljiv osjećaj.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.