Zašto volim slak?

np: LEI QIANG – picking flowers

Hehe, zato što se uvijek u njegovoj blizini može naći Agrius convolvuli :)

Ovaj mladi slakov ljiljak je nađen u maminoj gredici kupusa uz čiji rub se razvio slak. Pljeveći ga, primijetila je žifčanu gusjenicu koja ispušta zeleni otrov na usta i pozvala mene, ljubitelja gusjenica. Odazvah se pronto i odmah sam vidjela da je to Agrius, jedan od meni najdražih budućih leptira! Potom sam i ja, ne toliko vična pljevljenju, entuzijastično počela grebati po tlu tražeći još koji primjerak no nisam bila tolike sreće. Sve je stalo na ovoj jednoj gusjenici, koja sada upravo mljacka u prostranom terariju veću količinu slakovih vriježa sa brojnim listićima i odaziva se na ime Milojko ;)

Kasnije, nakon što sam se priredila za spavanac nakon napornog dana, odlučila sam probati poslikati gusjenicu, iako svjesna velike šanse da slike podbace skroz (čest rezultat su loše boje i mandatory upotreba blica koji mi je sve samo ne srcu drag). Nemam baš naviku slikati životinje u sobi, al rekoh… pa ajd, baš da vidim.

Privju nije toliko loš, dapače, jedva čekam sutra i mass upload kompleta fotografija koje će biti uslikane vani, uz prirodno svjetlo.

UPDATE: loše svjetlo me izdeprimiralo… u kombinaciji sa vjetrićem. Zasad samo dvije, meni zanimljive: