Dan #12. | izlazak iz Arktičkoga kruga

Dan #12. | izlazak iz Arktičkoga kruga

Početak posljednje etape putovanja prema Sjeveru tj. povratka kući s istoga bio je izlazak iz Arktičkog kruga, prelazak preko 66-og stupnja i pokojeminute sjeverne geografske širine. Nakon divne vožnje u Saltfjellet zoni, posjetili smo Polarsirkelsenteret, gdje smo kupovali suvenire i naslikavali se pred monumentom koji obilježava ovu liniju, a urešen je Sami logogramima.

Polarsirkelsenteret udaljen je od Osla nekih 750 km zračne linije; cestom i više, naravno. Već smo oboje bili duboko u povratak-state-of-mindu i doslovno smo gazili kući, bez namjere pretjeranog i prečestog stajanja uz razne atrakcije. Ovo je bio dvanaesti dan od ukupno 13; jedino što nam je trebalo bilo je lijepo vrijeme, ili barem ne ono gdje po nama stotinama kilometara pljušti kišurina.

Srećom, nastale su ovakve slike. :)

Prebacili smo nekih parsto kilometara do Trondheima, gdje smo se uvalili u kamp koji je izgledao (u najmanju ruku) krajnje živopisno i šareno. Nisam nikad vidjela kamp koji je zapravo i white trash trailer park u svom punom sjaju; no, imao je tuševe, što ga kvalificira pod “nama dosta”.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.