Ulje sjemenki grožđa se dobiva mljevenjem sjemenki i hladnim prešanjem nakon odvajanja od bobica grožđa u proizvodnji vina. Ima blagi vinsko-voćni miris, svijetložute je boje i ugodnog je okusa. Preporuča se za kraća prženja, dodatak pred kraj pripreme hrane, ali i za izradu hladnih jela – salata, majoneza, raznih umaka. Sadrži veliku količinu esencijalne omega-6 masne kiseline i vitamina E. Specifično je i po svom udjelu polifenolnih spojeva s jakim antioksidativnim svojstvima.

Ulje grožđa vrhunska je sirovina za kozmetiku. Odlično zadržava vlagu kože, ima blago adstringentno (stezajuće) djelovanje, vraća elastičnost i hrani ju. Čest je sastojak krema i mješavina ulja gdje god treba ojačati područja s oštećenjima, djelovati preventivno na starenje kože i nastanak bora. Posebno se preporučuje kod masne kože sklone upalnim procesima i aknama. Osim u mješavine ulja i kreme, dodajte ga u balzame za usne da bi ste im dali dodatnu nahranjenost i smanjili osjetljivost na vremenske prilike. Odličan je sastojak mješavina za kožu nakon izlaganja suncu.