Otkako sam prvi put vidjela bento kutije za hranu, raspitivala sam se gdje ih mogu naći. Odustala sam nakon što sam konstatirala da u RH takvo nešto ne postoji. Doduše, nisam bila isključiva, tražila sam bilo kakvu kvalitetnu posudu za ručak koja dimenzijama ne bi zauzimala puno ruksaka ili torbe. Bit je bila u smjeni staklenki raznih zapremina nečim univerzalnijim.
Nedavno sam na poklon dobila pravi japanski bento, došao je iz Kanagawe. Radi se o dvoetažnoj posudi koja se na prvi mah čini malenom (16x8x8 cm). No, kad naslažete hranu kod kuće i krenete jesti na poslu, ustanovite ubrzo da je itekako dovoljna količina hrane u njoj. Naravno, Japanci ne bi bili Japanci kad sa bentom ne bi došla i platnena vrećica u istom tonu =)

Jučer sam na posao ponijela probni ručak – kuhanu mješavinu mahunarki i žitarica sa cimetom, tempeh, lješnjake, čips od kombu alge i malo kiselog kupusa.

Mogu reći da posuda dobro “dihta”, hrana ne curi i vrlo je praktična. Dvoumila sam se između plosnatih i vertikalnih, no ovakva bolje posluži jer ju nosim u ruksaku.

Lazićka :mrgreen: