Jutro je počelo insolacijom zbog koje sam na tren mislila da sam noć ranije legla na površinu Merkura. Soba je bila potpuno osvijetljena prije 5 ujutro i ubrzo puna usijanog vlažnog zraka – o svježim jutrima smo mogli samo sanjati, jasno je.

Rottweil nije nešto što će nam nedostajati, iako ima svoju čar i ljepotu ulica. Gradić je omanji i miran, tek ponegdje primjećujemo fotografije autohtone pasmine.

Nakon što smo konačno našli danske kekse u jednom od dućana (u Danskoj ih nismo našli, recimo :D: ), izašli smo na cestu, hrabro gazeći prema Austriji. Nismo puno stajali, željeli smo što prije prebaciti što veći broj kilometara. U ponedjeljak ujutro me čekao posao.

U jednom trenutku shvatim da smo u nekakvoj koloni koju je skrivio nekakav spori auto na čelu. Malo bolje sam se zagledala i vidjela da je u pitanju nekakav oldtimer kojeg malobrojni, možda zbog prezavojite ceste, zaobilaze.

“Potjera” (čitaj: oldtimer za kojim je uporno gazilo 3-4 auta) je stala kad je vozač parkirao na ugibalište. Ova trojica su stala sa njim, ispostavilo se da su tech-support a auto je na testnoj vožnji.

Stali smo se javiti, pozdraviti i poslikati pilu. Oboje smo reagirali puni oduševljenja. Kako i ne bismo kad je pred nama stajalo ovo:

Napravljen je pradavne 1938. godine, i u njega je ugrađena V8 mašina s 350KS. Gazda je bio vrlo pričljiv a, jasno je, i ponosan. Lazić, naravno, nije odolio – sjeo je i dreknuo SLIKAJ!!111111 :D:

Nedugo nakon smo se parkirali na sat-dva, sa namjerom da osušimo šator i vreće koliko je moguće, jer će nam suhoća biti esencijalna ako ne nađemo mjesto za spavanje. Raširili smo sve što je bilo mokro na parkingu, s tim da mi je malo neugodno staviti sliku svega što smo prostrli jer smo sa strane sigurno izgledali kao romi u migraciji nakon Đurđevdana.

Ubrzo, Austrija.

Austrija

Konkretno, Tirol. Domaja jodlera, dirndrlica iz filmova i prelijepih brda. Alpenstrasse FTW! Iako je bilo dobro osunčano, dalo se disati pri vožnji.

Ovo što vidite iza mene je staklo lokalne trgovine hranom, koja je 10 minuta prije zatvorila vrata zbog kraja radnog vremena. A niš, pakiraj se i vozi dalje.

Spavali smo na obali jezera Halden. Kamp je bio krcat ljudima i vozilima raznovrsnih registracijskih tablica. Predvečer je oplela nekakva muzika a ispostavilo se da je u pitanju nekakvo vjenčanje.

Lazić je bućnuo u jezero dok sam ja dokoličarila i bilježila misli, slušajući jodlanje svatovskih pjesama,

Total: 340 km.