2012 godina

Svi rezimiraju proteklih 365 dana na manje ili više osobnom nivou, stoga ću i ja slijediti kratkoročni trend i napraviti kratki presjek događanja otkako sam preko svarta pozdravila tada dolazeću 2012.

15 dana nakon početka godine Lazić me zaprosio i natjerao da se iznenadim sama svojoj reakciji, pogotovo utoliko što mi do trenutka prosidbe koncept braka nije bio prioritet. Možda iskrenije, nije me nimalo bilo briga. Smatrala sam kako nam je dovoljno dobro i više nego dovoljno dobro bez papirologije. A onda… Šok, nevjerica i opće oduševljenje :mrgreen: . When I was arrested, I was dressed in black, prvenstveno zato jer nisam našla ništa dovoljno jednostavno i neopterećeno, bila sam prisiljena napraviti sama svoju haljinu. Procedura potpisivanja nekih tamo papira :mrgreen: i stavljanja komada anodiziranog titanija na prste je završila ležernom gozbom u restoranu a potom odlazak na Jankovac iznad Požege, mjesto u brdima pokrivenima šumama koje oboje volimo. Događaju su kumovali Faca, tada apgrejdan u čin Kumašin i Marijana, legica sfaksa; Laze je dobio Playstation 3 a ja blenderčinu i kuhinjske fancy svakodnevnopotrebne stvarčice <3. Svakom njegovo, rekao bi Laze značajno se smješkajući.

Nastavljamo sa putovanjima; krenulo je lani sa đirom do Kijeva sa namjerom da se poklonimo reaktoru koji je uzrokovao najveću nuklearnu katastrofu čovječanstva, a ove godine smo odzujali do Norveške, motorom. 24 dana – preko 7K km, prelazak preko moćnog Grossglocknera, sedlečki osuarij, kebab u Zschopauu, Berlin, burazova Andrea usred Kiela, strahovito bipolarno vrijeme u Danskoj, drijemanje na palubi Stena line trajekta, noćno gubljenje po mirnom naselju kloniranih kuća kraj obale mora u Oslu i savršeno snalaženje u šumi, Trollstigen, Jotunheimen, Glittertind, Galdhoppigen, Kristiansund, hytta, tuneli, pečena jaja sa slaninom u jedan u noći… I onda povratak kući u fest pregrijan ZG, sa tugom u srcu. Čak ni kiša nije uspjela uništiti plan da se stvarno dobro provedemo.
Novi planovi se kuju, intenzivno, proučavaju se karte i povijest regije u koju idemo. Jedva čekam lipanj/srpanj da se otisnemo na put. Naravno da želimo ponoviti stvaranje događaja za pamćenje, sad želimo pritom samo povećati broj kilometara i maksimalno dobro zabaviti se. Ljudi, KAKO SE MENI PUTUJE, ne mogu opisati.

Curiosity je provozan Marsom, Felix je skočio sa ruba svemira, Grumpy cat me svaki put oduševi, smak svijeta nas je, čudna mi čuda, zaobišao. TBBT je uništen do temelja. Došla sam do razine da epizodu pogledam i po 7 dana kasnije, čis da vidim o čemu se radilo. Prije sam, naravno, entuzijastično jedva čekala izlazak :klopa2: . Game of Thrones će biti bolji nego ikad; treća sezona je zakazana za 31.3, što je ravno tri mjeseca do prve epizode. Sherlock, jedna od boljih serija u zadnje vrijeme, zbog predobrog Hobbita je pomaknuta za skoro godinu dana. Diablo Tri je promašaj koji mi se ne igra dalje od prvog svijeta. Plants vs. Zombies je zakazan za proljeće, što je doslovno preksutra. Stop Kony video je postao simbol moći interneta i brzine širenja “informacija” i propagande, ali i apsolutno nepostojeće efikasnosti u rješavanju tog problema. Dođoh, lajkah, otiđoh dalje princip. Ne mogu reći da sam ostavljena u čudu.

svartberg se prije godinu dana presvukao u novo ruho, koje mi jako godi oku. Jedino što ga još malo kolje ova smjena noć/dan pa obično danju bude crn, a noću, unatoč brojnim poštelavanjima, bijel. No, da budem iskrena, i meni se ritam žestoko promijenio, od ranoranilačke agilne ptičice koja prije 6 ustaje da bi živahno počela dan, postala sam cranky i nadrndana sova poluotvorenih očiju koja rijetko liježe u isto vrijeme, pa nećemo (puno) zamjeriti svartu =)

Godina je završila prelijepim poklonima sa raznih strana. Osim brda namirnica i fancy začina, ne smijem ne istaknuti Maasai ratnika + kamenu kutijicu + enciklopediju sa područja zoologije od Pernille koja je par mjeseci prije posjetila Tanzaniju i dar od Lazića koji će ići u zasebni post zbog awesome levela 9 000. 5ra me iznenadila mesožderkom, stvorenjcem za koje se toplo nadam da će preživjeti urin/zube/kandže ove lude mačke, bro mi je donio precioussssssssss Gollum vekericu, a Ana von Barbudo mi je donijela džem od drijenka. Drijenka! 99% ljudi koje znam niti ne znaju što je drijenak (dren). Volim egzotiku i ljude koji prepoznaju koliko mi je to zanimljivo :D

Ponadala sam se da će do kraja godine doći istarsko mače, drugar za Mau, ali stvar je privremeno prolongirana. Dršte fige da prvi post u 2013. godini bude o novom mačiću.

Ovo je bila odlična godina. Ako iduća bude bila dobra makar kao ova,bit ću i više nego zadovoljna. Sa godinom ću se pozdraviti fotografijom posljednje večere ove godine

(parene šparoge i cvjetača, vindaloo, šećerac, indijski oraščići, dvije medjool datulje i usavršena verzija ajvara koju bi trebalo patentirati zbog specifičnih sirovina)

i oktanskom pjesmom

Herz und Nieren sind Motoren.

a vama, slučajnim prolaznicima, čitateljima, prijateljima, kolegama sa posla, obitelji i ostatku ekipe želim svako dobro i plodonosnu nadolazeću godinu.

SNG :mrgreen:

Previous post

Next post

2 Comments
  • tmajic
  • 18/01/2013
  • Reply

  sretna vam nova i jednom i drugom
  čuvajte se na cestama
  gdje ćete na ljeto?

 1. Bit će putopis online :D

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.